2008. november 25., kedd



Nemrég jöttem haza a teremből, este 7 után mentem ki. Lassan kezdek belerázódni az esti edzésekbe: nem esnek rosszul.
A kezdeti melegítés végén swing 4x20@16kg + swing 1x10@16kg (nem ment már a 20..).
Ezek után egy kis régi lehúzás csigán, evezés csigán, közben hasprések.
Döntött törzsű evezés következett 8kg-os kettlebellel 3x8 mindkét kézzel, majd 6 kg-mal fekvenyomás (egykezes súllyal), 5 kg-mal tárogatás, közben hasprések.
Aztán gyakorolgattam kicsit a tapsolós 8-ast, meg fej körül köröztem a vállamat lazítandó, meg a tenyérösszenyomós bicepszt csináltam és a végén jött a pörgetős: swing 10x(15/15)@8kg. A 15 mp-be 12-13 swing fért. Volt benne egy- és kétkezes.
A legvégére ugyanyilyen 15/15 mp-es beosztásban hídtartásokat csináltam mindenféle variációban.
A tüdőm kiköpése után lelazítottam és hazafele menet alig tudtam felhúzni a kabátomon a cipzárt. Jó volt, egészségemre!

Déleleőtt Debrecent jártuk, a gyerekeknek vettünk ezt-azt karácsonyra. Réka Hegyesen volt, jól érezte magát. Legalábbis papa ezt mondta, mivel Ré még nem nagyon tudja elmondani :-D

2008. november 24., hétfő

Üveges "tánc"

Tégy az öklöd tetejére egy üveget és nyújtott karral lépj hátra kitörésbe, forgasd a hátsó térded a tenyeredhez, ami persze a földön van már.. mikor mindezzel készen vagy, a tenyeredre és a másik sarkadra támaszkodva vidd előre a hátsó lábad és ülj le. Aztán ereszkedj az alkarodra. Nem-nem, még lejjebb... feküdj le! Mindezt persze úgy, hogy a fent említett üveg ott vigyorog az öklödön és nem esik le. Aztán persze vissza állásba ugyanígy...
Ha ez már jól megy, jöhet a golyó... nekem még nem jött, de a török eme "könnyített" formája is megdolgoztatott. Ez volt a múlt héten csütörtökön.
Ma meg lementem délelőtt swingelni. Bemelegítés után 3x20@16kg kétkezes, 2x10-10@8kg egykezes. Kevés kis gyakorlás: tapsolós 8-as, fej körüli forgatás, cleanek, majd a végén egy kis pörgés: swing 15/15@16kg. Öööö remélem jól írtam, a lényeg a 15 mp munka - 15 mp pihenés és mindez 15x és a 16 kilóval!
Belefért egy órába bőven és kellemesen elfáradtam. El is határoztam, hogy amikor csak tudok lemegyek a terembe és a swinget próbálom akár minden nap gyakorolni, illetve bőven csinálni. Úgy van értelme.

Gabinak ma van a születésnapja. Boldog születésnapot Gabi!

A gyerekek jól vannak, bár Réka még taknyol kicsit. Echinaceát adok nekik és úgy tűnik beválik. Nálam teljesen rendberakott mindent. Holnap megyünk Debibe és tárgyalunk a Jézuskával, meg a Télapóval..., de pszt! ;-D

2008. november 19., szerda

Corpus

6, azaz hat kihagyott óra után ismét részt vettem én is a keddi edzésen. Bár a reggelek katasztrofálisan indulnak, mire beérünk megjön a kedvem és bemelegítés után újult erővel vágok bele. De nem a közepébe, mert az ugyebár sérüléssel járhat. Na. Hogy is volt. Mivel még enyhén mindig taknyolok nem csináltunk túl sok swinget, ami az állóképességet teszi inkább próbára, hanem inkább erőgyakorlatokat.
Felhúzás 16 kg-mal. Már nem is 8, vagy 12. Nahát! Mennyire hamar erősödik az ember lánya! Aztán két db 16 kg-os felhúzás, ami összeadva ugyebár... khm.. nem ismerek magamra. A betegség doppingolt rajtam egy keveset :)
Persze a kis 8-as csak kikerült, mert fej fölött még nem igazán tudok mást hurcolászni, de mellé került farmernek egy 12-es és az már - az én szintemen - szép teljesítmény.
Megtanultam a helyes felvételt, a cleant. Gyakorolni kell még nagyon sokat, de első nekifutásra nem volt túl rossz. A lényege, hogy nem kell szorítani, akár egy ujjal is fel kell tudni "varázsolni" és nem bicepszből húzni. Így persze könnyen feljött a 8, de a 12 is.
Nagy feltünést keltettünk a teremben. Mindenki "punnyadt" a futurisztikus gépekben, mi meg hurcolásztuk az öntöttvasat. Mókás látvány lehettünk. Vagy inkább ők... ;-D

2008. november 17., hétfő

Bika vagyok


Amúgy kos, de tegnap óta bika. 16 kg-mal swingeltem bibi. Többször 10-et és nem érzem hogy van derekam.. na nem azért mert annyira elzsibbadt és becsípődött, hanem mert talán jobb volt, mint a 8 kg-mal: előre húzott a golyó és nem tudtam olyan ívet hátrafele csinálni, mint a kicsinél. Bocs Döncike, de ez van.. lehet hogy te már nekem túl kevés vagy ehhez :-P
Na jó, azért a többi gyakorlathoz megtartom, mivel azért annyira még nem vagyok bika, de ez már haladás szerintem. Mivel nincs 12 kg-os golyónk, kénytelen voltam a nagyobbal felhúzni és ha már a kezemben volt, gondoltam meglóbálom.. aztán az edzés végi pörgetős edzést is ezzel csináltam: 15 mp swing 16 kg-mal, 15 mp egyéb/vagy pihi a 8 kg-mal, mindez 10x. Jó volt, egészségemre.

Egészségem? Az van valahol, de hogy nem nálam, az hótziher. 2 doboz gyógyszer után még mindig taknyolok, de már nem érdekel, echinacea kúrát csinálok, most a feltöltés napján alkoholtól bűzlök, mert alkoholban van szegény kasvirág. Bánom is én, csak hasson már végre valami.

2008. november 10., hétfő

Takony és megint csak takony


Tabata, vagy atabat, nekem most tök mindegy. Megint, illetve ezek szerint még mindig taknyolok, fáj az arcom, homlokom, szóval a keddi kettlebellnek ismét lőttek. Bevettem a másik gyógyszert amit felírt a doktornő és jó lenne ha reggelre már jól lennék, de egy gyógyszer nem gyógyszer. Ugye Évi? :-)
Miért nem lehet normálisan formázni ebben a szerkesztőben? Na mindegy. Jó lenne holnap este legalább a terembe lemenni és odaláncolni Döncikét is. Persze csak a megfelelő használat után. :-)

Amúgy a meglepi jól sikerült, mamáék meglepődtek, bár nem igazán úgy ahogy elterveztük, mert mama lement a kisházba a gyógyszerért és ott összefutott az éppen egy bazinagy bográcsot őrző Károllyal. Károly persze a maga módján - amúgy finoman és fullba cenzúráva - megkérdezte, hogy "Hát ti mi az i**** f****-át kerestek itt lent?". Inkább ő lepődhetett meg amikor meglátta mamáékat :-DD

Ja, amúgy aki nem tudja mi volt ez a meglepi: 50 éves házassági évfordulóra szerveztünk egy meglepetés összeröffenést a szűk családdal. Kb. 30 főt csődített oda Éva és míg ők elvitték mamáékat Galyatetőre, ahol mama dolgozott, meg a másik helyre ahol papa katonáskodott, addig mi felforgattuk a házat, megfőztünk, megterítettünk és elbújva vártuk hogy mamáék a fenti házba jöjjenek be először. Végkifejletet lásd fentebb. Amúgy jó volt :)

2008. november 7., péntek

Esti edzések

Mostanában, azaz kedden és csütörtökön este 8 után mentem le a terembe. Még jó hogy itt van a szánkban, így nem nehéz rávenni magam. No meg már hiányzott a mozgás. Hűűűűűűűű! Ezt én írtam?! Na még egyszer: már hiányzott a mozgáááááás :-)

Nem voltam még a héten golyózni, pontosabban csak fotózni, meg "soppingolni" ugyebár..., így kimaradt volna ez a hét is, ha nem szánom rá magam akár egy késő esti edzésre. A fotók a Sanyi oldalán találhatók és csak azért hangsúlyozom ki ennyire, mert nagyon szép képek lettek. Khm. ;-D

Miért is vagyok itt? Ja, edzés! Szóval levittem a golyót és kombináltam a gépes, súlyzós edzést a kettlebellel. Jó volt, annyira elfáradtam, hogy alig bírtam a kis 8 kg-ost hazacipelni. 

A tegnapi edzésen eröltettem kicsit a guggolást, mert a térdem nem bírja. Gabi tanácsára csak addig ereszkedem hátra amíg nem érzem a feszülést. Hátha így hozzászokik. 

Két 12 kg-os kézisúllyal húztam fel, de nem volt túl jó, mert nagyon alacsonyra kell ereszkedni. 

A pörgetős edzés tabata volt, pontosabban atabat, mert felcseréltem az időket: 10 mp munkát és 20 mp pihenőt csináltam 8x.. és még csodálkoztam is, hogy mennyire nem vagyok fáradt hihi. Aztán ugyanebben az időbeosztásban hídtartás a végére.

Holnap nagy nap, mamáék mennek Galyatetőre. Mi meg addig... na de pszt, ez még hétpecsétes titok!!! Remélem jó lesz ott nekik, jól fogják érezni magukat!

2008. november 2., vasárnap

Képek






Takonykór és novemberi tavasz

Bizony-bizony! Olyan meleg van, hogy én még ilyet ilyenkor nem láttam. Megszoktam már, hogy Balu szülinapja után elromlik az idő és a november vacak ködös, morcos. Na most: 20 C körül, verőfényes napsütés. Szabályosan meleg van, ugyanakkor az árnyékban hűvös.. ideális idő a megfázásra. 

Á propos (asszem így írjuk hivatalosan franciául) megfázás: nem és nem akar elmúlni. Mi lesz így a keddi edzésen? Még mindig kispadon leszek?? Tegnap már az ügyeletes patikába is elmentem és kiváltottam a gyógyszert, amit a doki felírt. Bevettem eddig kettőt, de sokkal vacakabbul vagyok... lehet nem jót írt? No mindegy, nyomom a c-vitamint, meg lámpázok és hátha ez így együtt kialakul. Bazsi is taknyol még mindig, ma még a fülét is fájlalta. Meggyertyáztam és bár csak egy volt már itthon, próbáltam mindkét fülében egyformán. Meglátjuk. Holnap mindenesetre veszek majd gyertyát és csinálgatom neki amíg taknyol. Még szerencse hogy tűzmániás és tűri.. :)

Rékus sem alakul. Köhög, taknyol, valami szívós bacit kaphattunk el. Amúgy ő meg egyre jobban beszél. Mondogat már rövidebb mondatokat is, bár még csak egymás mellé dobálja ragozatlanul a szavakat. Habár az "enyém" már nagyon megy neki.. :-D

Naszóval edzés témakörben ma nem tudok nyilatkozni, mert ha lehajolok nyilallik az arcom, így fel sem tudnám emelni a golyót.