2008. december 27., szombat

December 26.

Karácsony másnapja, fullon kajával, de persze az edzés ma sem maradt el:

Bemelegítés után

3x(10 dupla clean 8kg + farmer 16kg oda-vissza)

10/10 BUC 8kg

5x(30 mp hídtartás / 20 mp pihenő)

3x fej felett dupla 8kg oda-vissza

10x dupla clean 8kg

3x(10/10 török felülés)

10/10 egykezes swing 8kg

Padlóról nyomást is akartam, de kiment a fejemből.. jobban rá kell készülni az edzésre, mert amikor ilyen sokfélét csinálok, akkor fennáll a felejtés  veszélye. 

December 24.

Ma fadíszítés, szenteste és persze edzésnap...

5x(30/30mp hasprés/hídtartás)

2x fej felett 8kg + farmer 16kg a folyosón oda-vissza

5x3 invertált evezés

3x10 evezés csigán 3 lapsúly

3x10 lehúzás 4 lapsúly

3x8 kétkezes evezés kettlebell 8kg

3x10 ferdepados nyomás egykezes súlyzókkal 6kg

3x(3dupla clean 8kg + guggolás + katonai nyomás)

2008. december 22., hétfő

Egy húzós nap

Bevittük ma Rékával a fiúkat az Aquaticumba. Vásárlást terveztem utána, de annyian voltak a városban az utakon, meg a boltokban, hogy nem merészkedtünk be, inkább hazajöttünk. Éváék mézes sütöttek, Réka gyurmázott vele egy kicsit és mivel nem tudtam elaltani ismét bevittem magammal amikor 4 óra elteltével a fiúkért mentem. Vacak esős idő van, nem igazán karácsonyra hangoló.. nincs is meg a hangulat. (A nagy zabálásokhoz meg főleg nincs... valamit változtatni kellene: talán elhúzni ünnepek előtt egy eldugott helyre és ott tölteni négyesben, a magunk örömére, pihenéssel...)
Mamának ma van a születésnapja, de Debrecen után nem mentünk már el, mert a gyerekek elég nyűgösek voltak: majd holnap megköszöntjük.
Na egy ilyen nap után este még volt kedvem edzeni. Kezdek meglepődni magamon :-)
Ezt csináltam:
Bemelegítés (orosz módszer + 5x20 swing 8@kg)
5x(Katonai 2/8@kg-val létrában 1-5 + pauzált guggolás 8@kg létrában 1-5 + felhúzás létrában 2/16@kg 1-5 + 3x invertált evezés)
5x 10 evezés 16@kg
5x20 swing, illetve az utolsó 20-nak csak a fele volt, mert elkezdtem sípolni.. még mindig nem vagyok teljesen jól.
Jó volt, csak sokáig tartott.. rövidíteni kell, bele kell hogy férjen egy órába. Pedig nem is szoktam beszélgetni, de ez a létra dolog sok idő..
No egy a lényeg: piszkosul elfáradtam, ma este már semmilyen munkára nem vagyok fogható :-DD 
 

2008. december 21., vasárnap

Edzés(kék)

Na megvolt. Mármint az edzés csütörtökön és szombaton. Csütörtökön amolyan mindent átmozgató kevés swinggel, csütörtökön már több swing és has, meg nyomás, valamint evezés.
Köhögtet a swing, szóval még nem viszem túlzásba, de több egykezest fogok csinálni, mert Gabi januárra ígérte a "szneccset", ahhoz meg az kell.
Röhejes az a vita, amit a bodybuilder oldalon az egyik fórumon csinálnak testépítés és kettlebell címszó alatt.. már napok óta figyelem és csak röhögök hogy mennyire merevek a "komoly" testépítők.. mint az izmaik :-)

Na mindegy, ez nem az én dolgom.. nem vagyok sem testépítő, sem kettlebelles. Csak teszem a dolgom ahogy jólesik.

2008. december 14., vasárnap

Swing? Az mi?...

DIRE STRAITS: Sultans of swing
Hotel Pesten
Swing módszer a tőzsdén
Tánc
Zenei irányzat
Valami ütésféle a golfban

Nos, lekerestem már mi is az a swing, mert olyan régen csináltam, hogy nem emlékszem... :(
Pontosabban csütörtökön kicsit már lengettem és lehet az tett be: ismét taknyolok ezerrel. Na mindegy, nem nyafogok, de már nagyon unom, hogy nem tudom csinálni és kicsit romlott ezáltal a technikám is... a francba!
Gabi rákattant a célomra és csütörtökön mindenféle hátizom erősítő gyakorlatot csináltatott velem:
Katonai nyomás guggolással kombinálva, két 8-as súllyal, közte a tolódzkodón invertált evezés.
Evezés 20 kg-mal. Ezt egy golyóval csináltam - azért annyira még nem vagyok bika ugyebár - és viszonylag kicsit kellett megemelni, mert gyomorszájhoz húztam, szóval könnyített változat-féle volt, de a 20, akkor is 20 :-)
Hurcolásztam a 12-est farmerben, két 8-as fej fölött, padlón nyomás 8 kg-mal, TGU 8 kilóval. Szóval jó kis erőnap volt megint.

Most kihagyunk egy kicsit, mert ünnepek, munka, stb, de januárban folytatjuk, lesz még pár alkalom Gabival.
Addig meg itthon edzünk, feltéve hogy az a gombóc, amit most az orrom helyén érzek eltűnik a p....ba!

2008. december 8., hétfő

... bennem a létra...

2009.szeptember 15-én minimum 1, azaz egy darab húzódzkodás szerény személyem által, szabályosan végrehajtva.

Na.

Mivel most 0 db megy és végtelenül messze állok akár a fél db kivitelezésétől is, úgy gondolom ez nem megvalósíthatatlan. A férjem meg pontosan tudja miért mégis csak ez a cél.. :)

Holnap Gabi. Már összepakoltam az edzőholmit. Várom :-)

Délután én árulok az ovivásárban. Semmi részem nem kívánja, de ez van. Kéregetős világban élünk. Lehet viszem a kettlebellt is unaloműzőnek, mert ahogy a mai csoportot elnéztem, nem tolongtak a kedves vásárlók.. :-)

2008. december 6., szombat

"Mityu haza?"...

... kérdezte Réka, amikor kirohantak - ő nem mert - a csizmához az ajtó elé :) Szóval a Mityu jött, pakolt és hazament. Maga után hagyott egy szatyornyi csokit, aminek - Sanyit ismerve - nem sok jövőt jósolok: Gombóc Artúr hozzá képest egy napközbeni Warrior Diétás.. az estét direkt nem mondom, mert úgy tudom ők este esznek normálisan.
No mindegy, nekem is kellene valami kis diéta a mozgás mellé, mert Bazsikám a múltkor megkérdezte: Anya! Csak nem megint kisbabát szülsz? ... Hm..mintha évente potyogtatnám a lurkókat :-D
Lényeg, hogy a hasazást kicsit hanyagolni szoktam.. a mai edzésben direkt hasazás csak a hídtartásban volt. Persze a többiben is jelen van.. :-)
Lássuk csak mit is csináltam. Gyakorlatilag elismételtem amit bent Gabival csütörtökön, csak a katonai nyomást 2-ről indítottam és 5-ig vittem, meg a felhúzás helyett (mivel csak egy 16-os van) két 8-assal eveztem.
Megjött bizony Döncike tesója is. Névadási fantáziátlanságomat mutatja, hogy Döncike2-nek neveztem el. :-) (Halkan jegyzem meg, hogy van mit tanulnom a sógornőmtől, aki a lánya babáinak mindig olyan frappáns neveket ad.)

Változások két hónap elteltével:
Egyre kevesebbet fáj a derekam. Guggoláskor nem fáj a térdem, persze ehhez azért hozzá kell erősödni. Energikusabbnak érzem magam, bár a két gyerek azért még sokszor leszívja az energiámat.
No meg az erősödés a karban, hátban, egyéb izmokban. Lassan ki fogok tűzni egy célt. Egy kis célocskát, amit szeretném ha megvalósulna. Gondolkodom hogy mi legyen az... már van sejtésem.

A cél kitűzéséhez találtam egy jó idézetet Weörestől:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Ez a létra dolog tetszik.., bár kellett egy kis inspiráció Pétertől.. :)

2008. december 4., csütörtök

Atlasz(ka)

Lassan azt veszem észre, hogy Gabi a vállamra teszi a Földet és elbírom.. :-D Na ez egy kicsit túlzás, de tényleg egyre erősebb leszek. A mai edzés pl. ez volt:

katonai nyomás jobb és bal kézzel 8 kg-mal - 1x
felhúzás két 16 kg-os súllyal 1x
katonai nyomás 2x
felhúzás 2x
katonai nyomás 3x
felhúzás 3x
katonai nyomás 4x
felhúzás 4x
hídtartás 30 mp
guggolás 12 kg-mal 3x (itt Gabi - ha olvasod - írd már meg légyszi hogy ezt hogy nevezték.. tudod az a feszítős guggolás.. vagy éppen így hívják?)

Szóval ez volt a kör, 5x ismételve.

Hűűűű jól elfáradtam. A múltkor a katonait két 8 kg-ossal csináltam, 5x3 ismétlést (vagy majdnem, mert 3x3 és 2x2 és 1x2 lett a vége), szóval ezt csináltam és másnapra iszonyat izomláz lett a csuklyás izomban. Na ennek nem kellett volna lennie, ha jól csináltam volna. Ezért ma rendesen odafigyeltem és próbáltam a helyén tartani a lapockámat. Nem is éreztem közben a csuklyást. Persze a végén vagy kétszer ráhúztam, mert már alig bírtam. Jó edzés volt, jól megizzadtunk.

Ja, azt nem is írtam még, hogy megcsináltam a törököt súllyal is, igaz hogy csak 1x mind a két oldalon oda-vissza, de akkor is. Bibi.

A csemeték közben nagy mikulás lázban égnek. Réka már találkozott is ma vele: az apu munkahelyén. Balázs nem jött el... lehet hogy felesleges volt az oviban a balhé a Mikulásért? Vagy már annyira betanulták a szöveget, hogy a Mikulás suttyomban teszi bele a csomagot a cipőjükbe, hogy nem is érdekli az "igazi". :)