2009. február 26., csütörtök

Sarah Connor lassan elmehet a ... :-D

Na jó. Maradhat még egy kicsit, hiszen nem megy még az nekem úgy ahogy kellene, de a hét két - Gabival töltött - edzésnapján nagyon ráálltunk a húzódzkodásra. Főelvtársnő eldöntötte, hogy ha már odaírtam felülre hogy mi a célom, érjem is el.. (Mostmár csak a barna pöttyre kellene valamit kitalálni. Hm.. bőrszínű festék?)
Hétfőn még csak tartani kellett magamat a húzódzkodón, hasat befeszíteni, feneket magam alá húzhni, vállakat, lapockát szigorúan a helyén tartani és ameddig így bírom. 10-15 mp-ig ment. Vagy ezt már írtam? Igen, már írtam, de olyan nagy élmény volt, hogy muszáj kibeszélni :-DD
No de a szerdai edzést még nem kommentáltam. Háááááááát aszongya hogy van neki gumiszalag. Álljak csak bele és húzzam fel magam. Vagyis hát a szalag feldobott a magaslatra és ott is tartani kellett magamat.
Na meg az a piros 12 kg-os... azzal sem "hagy békén".. azt kellett nyomkodni. De mivel simán még nem megy ki, olyan miben is? Jajj de szétszórt vagyok ma. Push press?
Készülünk a farsangra ami holnap lesz. Kókuszgolyókat gyártunk délután a gyerekekkel, úgyhogy kijut ma is a golyózásból :-)
Ja és hogy miért éppen Sarah Connor? Mert a Terminátor nem húzódzkodott ;-)

2009. február 23., hétfő

Mai edzés

Ma Gabinál voltunk. Elvileg letelt a szünetekkel tarkított 3 hónap, de mi járunk tovább, mert jóóóóóóóó.
Ma érdekes edzésem volt: 1-1 lépcsős katonai nyomás @ 8kg + a húzódzkodón a lapockát a helyén tartva a hasat összepréselve a lábamat elemelni és tartani 10-15 mp-ig. Mindez 10x ismételni. Ja és katonai közben a másik kezemben a 150-es grippert kellett szorítani. Móóóóóókás volt :-)
Nehéz a lépcsős katonai.. még mindig nehezen tudom függőlegesen tartani közben az alkaromat, ezért néha a gumikötéllel csináltam. Az jó irányadó.
A végén a módosított renegát sokkal jobban ment már, mint  a múlt héten.. az itthoni gyakorlás edzi a törzsemet.
Pénteken farsang az oviban. Elviszem Rékát is, szerintem már ő is élvezni fogja. Előtte csütörtökön gyurmázunk majd kókuszgolyókat velük.

2009. február 20., péntek

Au!

Au! Mert napok óta nem edzettem. Au! Mert most Réka beteg. No és au! Mert ma voltunk Gabinál és az a henger bizony hogy überel egy inkvizíciós eszközt :-)) De hogy ne csináljak negatív reklámot neki: nagyon jóleső érzés volt utána. (Elgurítani a hengert a sarokba :-D) No de tényleg félre a tréfával: Gabi megmutatta az SMR abszolút alapjait, pontosabban néhány gyakorlatot a nagy hengeren és nagyon hasznosnak találtuk Sanyival mindketten. 
Éppen holnap lesz Pesten egy ezzel kapcsolatos képzés, de mivel mi arra nem tudunk felmenni megkértük Gabit hogy mutassa már meg mit is jelent ez. Ő ma hozta a hengert és szépen gurulgattunk rajta. Vannak érzékeny pontok, amiket jó lenne akár minden nap megmozgatni, ezért veszük is egy ilyen hengert.
Hétfőn megyünk újra Debibe. Addig is jó lenne valamit mocorogni.. meglátjuk mire jutok a hétvégén. Remélem Réka nem lesz betegebb. 

2009. február 18., szerda

Aham, kellemes...

... mármint az izomláz.. csak volt kellemes. Kedd estére olyan iszonyatos fájdalommá vált, hogy alig tudtam megmozdulni. Persze lehet hogy valami vírust kaptam be, mert mindenem fájt. Úgy gondolom egy edzés miatti fáradtság nem okoz ilyen mértékű izomfájdalmat, így bekaptam rövid időn belül 3000 mg C-vitamint kálciummal és mára sokkal jobban vagyok. De a lábamban az izomláz megvan, úgyhogy ha ma csinálok is valami edzésfélét, kizárólag nem is tudom még mit fogok csinálni :-) Majd meglátom... 

2009. február 17., kedd

Hétfőn hétfőzök

Bazsi betegeskedik, így nem vittük oviba. Nagy örömére mamánál voltak mindketten amíg mi bementünk Debibe Gabihoz. 
Jó volt az edzés: nekem dupla nyomásokat kellett csinálni guggolással létrában. Az első létra 5-ig, a második 4-ig, a többi három pedig 3-ig ment, mivel az látszott technikailag a legjobban kivitelezhetőnek. Gabi azt mondja, hogy egyre jobb a mélyguggolásom, mert nem esik be a hátam, de piszok megerőltető egyenes háttal csinálni... egyáltalán: piszok megerőltető egyenes háttal élni...és ebben most nincs semmi kétértelműség. Szó szerint nagyon nehéz kiegyenesedni és úgy maradni. A nyakamnál olyan állandó feszülést és fáradtságot érzek, hogy elmondani nem tudom. Kellene folyamatosan mögém egy masszőr, aki nyomkodja, lazítja :-)
Ja és Sanyi nem csinálta meg tegnap a legfontosabb házit, amit Gabi kiadott: nem masszírozott meg! Biztos úgy van vele, hogy szerdán az SMR hengerrel majd letaglózom magamat és csendben leszek vagy két hónapig :-D Amúgy is útál masszírozni, mert elálmosodik közben, de azért néha mégis rá tudom venni ezzel-azzal, hogy teljesítse kötelességét ;-)
De hol is tartottam? Ja, egyenes hát.. bizony, még mindig nyúzzuk a lapockát és ez tök jó.. 40 éves koromra még a végén nem leszek hátfájós. Van még 3 évem hogy ezt elérjem és azt hiszem nem elérhetetlen cél.
Az edzés további részében fej fölött cipelgettem a két 8 kilóst, kicsit forgattam ahogy Sanyi is. Az edzés végi kitörések megspékelték a guggolást: kellemes izomláz van a combomban. Örülök is neki, mert elhatároztam hogy felhozom a lábamat valami elfogadható erőszintre és többet fogok kitörést és guggolást csinálni. Ezt nem mondtam Gabinak, de mintha olvasna a gondolataimban.. :-)
Persze szem előtt tartom a leírt célokat, hiszen a szeptember közeleg..., bár nem siettetem az időt. Nem olyan hej ráérünk arra még hozzáállás ez, hanem inkább amolyan Micimackós: kedden keddelek, februárban februározok ;-)

2009. február 13., péntek

Péntek 13

Vészjósló dátum :) Az iwiwen ma üzenőfalmentes nap volt. Micsoda badarság! Írtam is a falra, hogy akik írtak ma a falra szégyelljék magukat :-) 
Nagyon sok hó esett, ezért ma reggel viszonylag korán lementünk Rékával szánkózni, meg hóembert építeni, meg közben kiástuk az autót. Jót havaztunk, de amikor Ré elkezdte sipítozni hogy "nem bírom!", akkor feljöttünk. Annyira édes volt ahogy ott a nagy hóban nem bírta a helyzetet. Raktunk ki madáreledelt is, amit úgy gondoltam jó helyre rakok, védve lesz a varjak ellen. Ők nem így gondolták... bosszantó népség, de ne legyek már rasszista.. ugyebár.
Nos edzés szempontjából sem volt a mai nap lustálkodós, ugyanis este kimentem a terembe. Már a felmenetel a csigalépcsőn is megér egy-két FMS pontot, annyira kell egyensúlyozni, feszíteni, kapaszkodni, persze mindezt szimmetrikusan. Nagyon csúszik a lépcső, aki arra jár a napokban vigyázzon!
A szerdai nap gyakorlatait vettem át: swingek, figyelve a lapockára, MP, clean, guggolás, kitörés, módosított renegát, szalaggal egy-két lapocka nyaggató gyakorlat, hídtartás. Nem csináltam túl sokat, inkább a technikára ügyeltem. Edzés után még lesepertem az autóról a havat és véget is ért volna a nap, ha a gyerekek már aludtak volna... kellett még egy kicsit legózni, kirakózni, rajzolni. :-)

2009. február 12., csütörtök

Szerdai edzés

Gabi örül a CK-FMS megszerzésének. Ja.. mi meg hétfő óta azt nyögjük.. ;-D No de félre a tréfával: korrigálunk orrba-szájba. Még mindig kiugrik a lapockám és ez egy hosszabb folyamat lesz, mivel régi a beidegződés és satnyák az izmok. 
Swingelgettem szerdán, meg két kézzel fej fölött a két 8 kilóst cipelgettem, közben persze lapocka hátul leszorít.. piszok nehéz. Megkíséreltem a renegát evezést nulla sikerrel és azóta a módosított renegátot kell csinálni: éppen csak hogy felemelni a kezet és lábakat. Na nem egyszerre :-)
Guggolás is volt, ott is a hangsúly a lapockán. 
Sanyinak ma van a születésnapja: boldogat neki még vagy ennyit! :)

2009. február 10., kedd

Korrekciós kedd

Mint akit agyonvertek, annyira fájt a lapockámnál a masszázs, meg a tegnapi edzés miatt, ezért ma is kimentem és kicsit rádolgoztam. Hasonlókat csináltam mint tegnap, kitörésekkel és guggolással kiegészítve, szigorúan ügyelve  a lapocka helyes tartására. 
Lehetett még a folyosón kitörésben sétálgatni, de felhívták rá a figyelmemet, hogy nemsoká megszűnik a folyosó... meglátjuk :-)
Délután elmentünk Balázs egyik régi kiskomájához játszani. Közben befutott egy másik régi kiskoma is, akik ketten egy oviba járnak és barátok lettek. Bazsikám meg szépen lemorzsolódott és még focizni sem tud, így abból is kimaradt és ha rajtunk múlik szegénykém hamarabb fog a 8 kilóssal "bohóckodni", mint a focilabdával.

2009. február 9., hétfő

Korrekciós hétfő

Ma ismét Gabinál voltunk. Mivel a múltkori FMS-mérés miatt nem csináltunk gyakorlatot, ma előszedtük az alapokat és megrendülve tapasztaltam, hogy swingelni nem tudok. A köhögés miatti kihagyás meghozta nem várt gyümölcsét :-/ A hiba: nem tartom a lapockámat hátul, mindig előre hajlok, meggörbülök. Na, ezt látva nem is léptünk tovább, előkerült a seprűnyél, gumiszalag, fal mellett ücsörgés, egyszóval erre a problémára csináltunk itthon is végezhető gyakorlatokat. Persze a két 8 kilóst is használgattam: clean-tartásban hurcolásztam, farmer, fej feletti tartás, tehát szigorúan azok, amiket lassabban kell a swingnél, így jobban tudok a tartásra figyelni.
A lapockám amúgy is kivan, tegnap nálunk járt a masszőr és úgy kimasszírozta a letapadást, hogy alig tudok mozogni. Mondta is hogy biztos fog fájni, de erre ma Gabival rátettünk egy lapáttal. No sebaj, lehet gyakorolni.
Amúgy is kaptam házit az FMS után: a törzserőt kell fejleszteni, mert gyenge.
Szerdán megyünk megint, addig is sok tennivaló van. Többek között az indián ruha készítgetése, hiszen Bazsi indián lesz a farsangon. (Ha addig meg nem gondolja magát.) Sanyi most mondja hogy elemet kell venni a Gymbossba, mert lemerült, tehát egy tennivalóval több. Aztán szerdán szülői.. igyekszem később érkezni, hogy ne én kapjam a jegyzőkönyv írás nemes feladatát :-/

2009. február 5., csütörtök

Új családtag

Bazsi után Réka betegedett meg, aki sajnos nem olyan nyugodt beteg, mint Balu. Nyűgös, nem fekvős, semmi nem jó neki, egész napi elfoglaltságot jelent, mert aludni sem tud úgy mint máskor. Egyszóval eléggé leterhel, de azért tegnap este kimentem egy kicsit a terembe. Tettem ezt gőzleeresztés céljából, ami az edzés utáni otthoni ordibálásból kiindulva nem igazán sikerült. A másik ok az új családtag, a 12 kg-os kis fényeske volt :-) Tényleg.. el is nevezem Fényesnek. Persze hogy mi lesz majd a neve ha kicsit szakadtabb lesz a kinézete, na az még a jövő kérdése :)
Ismerkedtem vele, na nem mintha nem lett volna még ilyen a kezemben, hiszen Gabinál szoktam vele ezt-azt csinálgatni. Alapjában véve azonban ugyanúgy kell vele viselkedni, mint a 8kg-mal az elején.. hiszen mégis csak +4kg. Szóval csináltam 8-as körzéseket, derék körüli körzéseket, és fej körülieket, felhúzásokat, farmert és fej feletti tartást. Ez utóbbinál nem tudtam kinyomni, ezért "valahogy felvarázsoltam", mondaná Gabi :) Aztán ahogy ott tartottam, tartogattam, valamit nem jól csináltam, mert fáj a vállam, ezért most Diclac barátunkat tartogatom rajta..
Tegnap még felhúztam 24kg-mal, meg azokat a törzserősítő gyakorlatokat csináltam, amiket Gabitól kaptam. Bizony-bizony.. olyan sok idő elteltével, amennyi már a gimi óta eltelt (höhö), ismét 1-est kaptam a fekvőtámaszra..., csak most a tanárnéni instrukciókat is adott, hogy mit kell csinálnom a fejlődés érdekében. Nagy különbség a gimis tesitanárhoz képest..
Nem vagyok formában, energiaszintem ismét konvergál a nullához, ha meghallom azt hogy "anya játsszunk!" elbőgöm magam, szóval jó lenne egy önkiszolgáló gumiszoba valahol néhány órára, vagy napra :)
Február 3-án Bazsinak névnapja volt. Boldogat neki! :-)