2009. március 28., szombat

Életjel, avagy keserű swingek...

Izé... még élek, de nagyon betojtam, amikor 9 gondtalan hónap után a minap elkezdtem görcsölni. Nem, nem a harmadik lurkót szültem meg, bár a 9 hónap ugye akár már ezt az "eredményt" is hozhatta volna, hanem a nem létező epehólyagom helyett a létező és egyetlen epevezetékben kezdett el pangni - valószínűleg - az epe. Pfúj! 
Nem elég, hogy napok óta vacakoltam, sajgott a fülem, stb, még ez is! Tény, hogy abszolút nem diétáztam, amit csak megkívántam már ettem is. Sanyi persze most bőszen bólogat, hogy ő mindig megmondta, figyeljek oda a kajára. Na igen.. most majd kénytelen leszek, mert ezek szerint én nagyon hajlamos vagyok a kövesedésre. Csak idővel nehogy én legyek Mushu naaaaagy kősárkánya... ;-D
Egy a lényeg: ma rávettem magam egy kis mozgásra. Sokra nem mertem, mert nem tudom van-e kő, vagy csak pangó epe, ez majd hétfőn derül ki - remélem. Viszont csináltam néhány dolgot, főleg fms korrekciós gyakorlatokat, amit kemény 50 (5x10) swing közzé szúrtam be. Nem mertem többet csinálni, mert a hasprések is bemozdíthatják az epét és volt már hogy edzés után epegörccsel jöttem haza.. No de nem akarok túl nyafogósnak feltűnni (pedig az vagyok:-)), ezért be is fejezem. Remélem hogy a diéta, illetve inkább életmódváltásnak hívom, mert kénytelen leszek ezentúl ezt követni, szóval hogy meghozza az eredményt. (Legalább a hasam is kisebb lesz höhö.)

2009. március 25., szerda

Egy másik hét

Csak ez most edzés nélküli. Az állapotomról nem írok semmit, Sanyi szerint ugyanis csak beképzelem, hogy ha pölö lehajolok kiugrik a nyakamtól felfelé mindenem, no de amolyan férfias hozzáállás a részéről. Én most nyafogósan nőies vagyok és sajnos nincs energiám hogy akár a korrekciós gyakorlatokat is végezzem. No majd csak kilábalok, mint a tavasz a télből, bár amikor ma reggel kinéztem az ablakon, arra gondoltam hogy mégis rossz ötlet volt már eltenni a szánkót... brrrrrrrrrrr
Amúgy meg brühü hangulatom van még azért is, mert ma voltunk - úgymond hivatalosan - egy darabig utoljára Gabinál. Szeptember óta jártunk és megszoktam  hogy hetente kétszer az irányítása alatt edzek. Bár az utóbbi időben már a bejárást egyre macerásabbnak éreztük: nagyon kényelmes életet élünk mi és a reggeli stresszelős indulások nem fognak hiányozni. Annál inkább más.. 
No de sebaj, lehet itthon szépen, ügyesen, aztán alkalmanként, szemináriumokon, meg egyáltalán: akárhogy is Gabival. 
Én itt is megköszönöm amit eddig tőled kaptam. 

2009. március 18., szerda

Ez a hét

Nos, ez a hét valahogy nem jön össze. Hétfőn ugyan ügyes voltam Gabinál és megcsináltam amit kiszabott (TGU, húzódzkodón ezaz - nem írtam le azonnal és lám, nem is emlékszem rá), de a mai nap katasztrófa volt.
Ezt kellett volna csinálni:
Húzózdkodón kék szalaggal felhúzás megindítása 3x 
(1/1 Clean - mp @12) x 3
Guggolás @16 x 3
Húzódzkodóra felugrás, tartás és lassú leengedés 1x
Na 3 kör ment és az istennek se akart az agyam többet. Hozzátartozik ehhez, hogy a jobb oldalamon van néhány kritikus pont.. lehet hogy csak elfáradtam, hiszen minden edzésen csinálom a húzódzkodást, ami nekem ugye maxerő gyakorlat. Meg is beszéltük Gabival, hogy hétfőig csak korrekciós gyakorlatok, henger, szalaggal nyomás, guggolás. Semmi golyó a kézbe! Pedig most itthon van az összes, mert átalakítják a jagát.
Meglátjuk, lehet valóban kicsit többet kell most pihennem. 
Bazsi hétfőn, kedden itthon volt, ma meg nagyon nem akart oviba menni. Közeledik az év vége, megint kezd besokallni a kisember. 
Sanyinak meg boldog névnapot mára! Meg a papának is!

2009. március 13., péntek

Sérülés...

... az van, de hogy honnan.. fogalmam sincs. Viszont kb. 2 napja fáj a bokám és egyre jobban. Nem tudom hogy azok a guggolós-kinyomósok tehettek-e ilyen mocsokságot velem, de még a derekam is jól belefájdult. Gondolom mivel nem tudok rendesen lépni, valahogy korrigálok. Na mindegy, kenegetem és remélem hamar elmúlik. Sanyi már az én golyóimat hazahozta, az előbb kicsit nyomkodtam, néhány snatch is kisikeredett, de nem csinálok ma már mást. 

2009. március 12., csütörtök

Ma JaGa

Úgy adódott, hogy Réka ma mamáéknál aludt, így kihasználtam a hirtelen jött szabadidőt és átmentem a terembe. Elkezdek most hótkeményen evezni, mert nincs erő, ami felhúzna arra a nyamvadt rúdra. Jajj bocsi.. arra a kedves, csinos, csilivili rudacskára. Nehogy má' ledobjon ha egyszer valaha sikerül feltornásznom magamat :)
Ó de először megkérdezem tőletek, hogy láttatok-e már pucér patkányt.. kisállatkereskedésben árulják és iszonyat ahogy szegény kinéz. Na de ő is a természet egyik teremtménye (vagy őt már a lombik szülte?), így nem szabad lenézni a kinézete miatt. Vannak ugyebár ilyen patkányok, olyan patkányok. Én is patkány vagyok ha már itt járok, a kínai horoszkóp szerint.
Na. Mit is akartam írni.. csináltam ma:
- Swing (20-20-20-10-10-10-10) * @12
- Egykezes döntött törzsű evezés 5x(5-5) * @12
- Kétkezes döntött törzsű evezés rúddal 3x10 * 22 kg (ezt majd nagyobb súllyal kell, mert sokat tudtam)
- Snatch 10-10 x @8 (gyakorlásképpen a függöny előtt.. háááááááát barátkozunk-barátkozunk...)
- Kétkezes evezés gépen 5x5 * 30 kg
- Swing lazításként (nem számoltam, de kb. 10-10 egykezes @8)
- Húzódzkodón a húzás megindításának gyakorlása 3x (tudom-tudom Gabi, nem vittem túlzásba...)
- Ismét kevés snatch a függöny előtt (azért ott, hogy megtanuljam milyen távol, illetve közel kell hozni magamhoz)
- Hídtartás 3x30 mp
Magamnak jegyzem meg, hogy legközelebb vinni kell a gymbosst, tollat, papírt, mert mindig elfelejtem mit csináltam.
Most pedig megyek és összeszedem a csapatomat :)

2009. március 11., szerda

Ma ismét Gabinál voltunk és ismét úgy jöttem haza, mint akit agyonvertek. Gondolom ehhez hozzájárult a tegnap éjjeli ihaj-csuhaj a kocsmánál ehe... Még mielőtt elszállna a fantázia: most kötötték be a riasztót, ami félóránként megszólalt és senkinek nem tudtunk (a rendőrök és én höhö) szólni, mert nem volt kiírva egy kumma név sem a kocsmára. Csak valami olyan hogy Gösser, de annak meg nem volt telefonszáma :)
Jujj de mókás vagyok, pedig a nyakam megint úgy elfáradt, hogy alig bírom tartani. No de lássuk mitől is ez a nagy fáradtság:
(Clean 12 kg - guggolásba le - onnan egy gyors mozdulattal fel és a golyót kinyom - majd lassan, kontrollláltan lehoz) x 3
Húzódzkodás mindkét szalaggal (igen, visszakerült a piros) x 3
Ezt a kört 3x, de a guggolásból felállás a második kör felétől 8 kg-mal ment, mert a 12 lenyomott a földbe. 
Ezek után jött a várva várt snatch. Ugye már vettük a magasra húzást és abból jött a snatch. Mókás kis gyakorlat... barátkozni kell vele.

2009. március 9., hétfő

Sárga szalag

Na az ma kevés volt.. nem sikerült felhúzni magam vele. Sebaj, lehet rá edzeni. A technikájára kell rájönni hogy kell indítani, meg hát ugye.. khm.. az izomerő.. erősíteni kell.
Csináltam ma:
1-1 MP @ 12
1 húzódzkodás (Gabi segített), vagy a megindítás gyakorlása 4-5x
5 ilyen kör után 5-5 kitörés hátra @ 12 kg, majd ismét 5 kör a fentiből és újból 5-5 kitörés.
Az összesen 10-10 katonai nyomásból volt vagy 4, amit push pressel tudtam kinyomni és alapvetően a bal kezemmel jobban megy.
Úgy nagyjából ennyi edzésügyileg a mai nap. 

2009. március 6., péntek

Hű nahát!!

Megtáltosodtam! Ma is lementem a terembe, ráadásul este 9-kor. Előbb Sanyi edzett, aztán melegváltásban én. Nagyot is nézett a tulaj, hogy Szabóék egymás után nyomulnak. Úgy gondoltam ráállok a swingekre ismét, hiszen a másik célt is el kellene valahogy érni. Bár épp most nézegettem ama pöttyöt, aminek jóval arrébb kellene lenni és nem tudom.. ha behúzom a hasamat, azaz szimulálom a hájtalanságot (hehe), az akkor is ott marad. Vagy én vagyok a hülye, vagy a pötty döntött úgy hogy hátrébb költözik, ne rontsa az összképet. Lehet ő már tudja, hogy a kockákon rosszul mutatna.. :-DDD Na miután ezen jól elmulattam így magamban, gyorsan leírom mit csináltam, nehogy elfelejtsem.
5 x 10 swing @ 12
5 x 10 swing @ 16
3 x 10 fűrészelős nyomás @ 2*8
3 x 5-5 egykezes swing @ 12
1 x 5-5 döntött törzsű egykezes evezés térdepelve @ 12 (azért csak ennyi, mert nem bírom a kisterem levegőjét..)
3 x 10 döntött törzsű kétkezes evezés @ 16 (ezt már a folyosón csináltam)
5 x 10 swing @ 12
Közben volt egyszer tartás a húzódzkodón, egyszer 8-as, egyszer módosított renegát, szóval egy kis ezaz.
Ahogy elnézem a számokat.. nos, túl sok a 3x... hiába: nincs a hátam mögött Gabi, hogy hajtson, én meg még nem tudom magamat csúcsra járatni :-)
De úgy gondolom hogy ha már ez így megfogalmazódik bennem, akkor nem vagyok reménytelen eset. 
Rékus már elaludt mire hazaértem, Bazsi meg makaózott az apjával. Csodálkoztam is hogy csak rakosgatják és nem tépkedik :-)

2009. március 5., csütörtök

Ma is

Mivel női életem 1/6-odában sem engedhetem meg magamnak hogy lazsáljak, így kimentem ma is a terembe. ;-)
Ezeket csináltam:
1-1 MP @ 12 kg  (ez a múlt héten még sehogy sem ment!)
tartás húzódzkodón min. 15 mp-ig
10-10 magasra rántás @ 8 kg
10 swing @ 16 kg
Mindezt 5x ismételtem meg.
Aztán még:
Függöny előtt, minnél közelebb hozzá 10-10 clean @ 8 kg
Módosított renegát (amit egyre biztosabban tartok)
10 dupla clean @ 2 x 8 kg
módosított renegát
10 dupla clean @ 2 x 8 kg
módosított renegát
2 x 5-5 döntött törzsű evezés fekpadon térdelve @ 16 kg (nem megy még fel teljesen, de ügyeltem a hátizmok összehúzására)
5 x 10 swing @ 16 kg
Jó volt, egészségemre!

2009. március 4., szerda

Egy picit megint közelebb

Mármint ahhoz a fránya plafonhoz. Ma Gabinál voltunk ismét és nem hagy békén az istennek sem! :-) Még jó... habár amikor kihozta a két 12 kg-ost, kicsit pislogtam, hogy tényleg nekem szánja-e.. Mit is csináltam:
- Guggolás és abból lendületből nyomás @ 12 kg *5
- Húzódzkodás még mindig a piros és sárga gumival, amennyit bírok (nos, ez szűk 3 volt)
- (Guggolás @ 2 x 12kg)*3
- (Evezés 2 x 12 kg)*10
Ebből 3 kört. Brutál volt, a végén csak néztem a földön ülve bambán magam elé.
Próbáltam egyszer két 16 kg-ossal evezni, de nagyon nem ment: éreztem a derekamat közben.
Most majd itthon kell nagyon ráállni a húzódzkodón való edzésre, mert hétfőn nem lesz piros gumi. Jujj de izgi! :-D
Vajon Andrea megszült már? Mikor látjuk fotón, hogy swingel a bébihordozóval? :-DD

2009. március 2., hétfő

A mai edzés Gabival:

10 x fűrészelős nyomás (ez a rendes neve?)

1 húzódzkodás gumival (még mindig a piros és a sárga együtt)

4-4 x félkozák (vízszintesig) guggolás @ 8kg

néhány x magasra húzás @ 8kg

Mindez 5x ismételve. Hááááááááááát brutál volt, de jóleső érzéssel töltött el, hogy megcsináltam.

A magasra húzás a snatch rávezető gyakorlata, szóval hamarost én is blöffölök, vagy szakítok, vagy amit akartok :-) Nehéz nagyon, mert hát ugye folyamatosan figyelni kell azokra a huncut lapockákra, meg csípőt visszapattint és közben mosolyog :-D

Mivel itt diktálja mit írjak, halkan megjegyzem, hogy Sanyi beteg. Bizony-bizony, a nagyembert is utolérte a végzet :-) No azért annyira nem beteg, hogy ne jött volna edzeni és szöszmötölt is ezt-azt. Persze az én mai edzésemhez viszonyítva meg sem közelített ;-D