2010. január 13., szerda

Gyökerek

Na nem az a négeres ősrégi sorozat Tobival a főszerepben, bár a mozgásom manapság kissé "rabszolgikus", szóval akár az is lehetne a cím oka. De az is, hogy antimozgásos napjaim - remélem - mélypontjait töltöm, így visszatértem a gyökereimhez, azaz az ős-sportcsigasághoz. Idegesít, de nem teszek ellene. Illetve hétfőn tettem: gyógytornáztam fél órát.
Tegnap nem jött össze, de most is itt ülök ahelyett hogy esetleg egy minimálfitness programot beiktatnék. Sanyi már be akarja olvasztatni a golyóimat, de azért azt nem engedem. Az övéi bánnák..!
Az igazság az, hogy itthon nem olyan a feeling, mint a teremben. Nekem kell az a közeg ahhoz, hogy legyen energiám, még ha egyedül vagyok is és ugyanaz a zene bömböl, mint itthon. Nem olyan itthon. Nekem nem. Úgyhogy nagyon várom hogy kicsit melegebb legyen, vagy vihetnék éppen váltás edzőruhát is. Csinálhatnék sok mindent ebben az ügyben, de lusta vagyok és kész.
Engem nem motivál az 1000 swing, főleg úgy nem, hogy 100 után már érzem hogy nem úgy tartom a derekamat ahogy kellene. Engem nem izgat a snatch, mert érzem tőle a vállamat és ez nem jó. Van viszont sok más gyakorlat, amit nagyon szeretek ebben a kettlebelles bizniszben, szóval már csak ezekért is meg kellene mozdulni.
Na jól megbeszéltem magammal. Úgy gondolom, ha ennyire idegesít, hogy már ide is leírm, akkor még van remény hogy hamarosan ismét Kettlebetti legyek. Addig meg csak Sportcsiga vagyok, aki állórajtból jeles volt anno, ezer, illetve az idén éppen 20 éve...

8 megjegyzés:

andrea írta...

Néha jót tesz egy kis szünet. Nem rágd magad, hogy ezt kéne, meg azt kéne, élvezd a semmittevést. Valószínűleg ez kell ahhoz, hogy utána ismét felvedd a fonalat, mert hogy felveszed, abban biztos vagyok.
Ha besokallok, mert alapvetően és sem vagyok egy örökmozgó, akkor nekem is szünet kell.
Mindjárt itt a tavasz, jóbb kedved lesz, meglásd! :)

andrea írta...

Természetesen: "ne rágd" és "jobb", csak nem találom a billentyűket.

FredYoong írta...

Sokszor az az öt perc is jót tesz. Azt szokták mondani: kezdd el a bemelegítést, a többi jön magától. Na persze :-)

Papucs orrán Pamutbojt írta...

Betti,
nem szeretnélek motiválni hátralépésfélében,de ha pihenci,akkó pihenci.

elhiszed hogy bizonyos szempontból tökmindegy, 1000swing vagy 0 swing, ugyanúgy rendkívül szejetünk?

és marhára hiányzott hogy neigen blogoztál.

de most oké :-)

Papucs orrán Pamutbojt írta...

ja- nem "neigen" hanem "nemigen".
lehet,hogy elkaptam Andreától a nemtalálomabillentyűketséget? :-D

Betti, a még mindig lusta írta...

kedvesek vagytok köszönöm a motiváló szavakat, lassan érik a gondolat :)

Gyöngykuckó írta...

Szia! Örülök hogy találkoztunk az "éterben". Gyöngyözök és kettlebellezek lassan egy éve. De én is a lógós hónapomban vagyok...biztos a tél meg az idő..na de biztos összekapjuk magunkat.Meg a csoportom reggel 3/4 7-től van ami ISZONYAT korán van.

Gyöngykuckó írta...

Hali! hol a búbánatban lehet "normálisan" mailben válaszolni ezekben a blogokban vagy a megjegyzésre hol tudok válaszolni.....)))Szóval, Beihuber Ádámhoz járok/tam. De golyó nekünk is van otthon így könnyített üzemmódban néha előveszem itthon.