2008. szeptember 25., csütörtök

Ha csütörtök, akkor Nagyerdő

... jó idő esetén legalábbis. Nem fájt annyira a derekam, inkább csak amolyan izomláz-féle amit érzek, vagy a gerinc melletti stabilizáló izmok "kiabálnak", hogy mit piszkálom őket, térjek már vissza a korábbi tunyuláshoz... Szóval jó volt a keddi edzés, ahol nekem speciális izometrikus, izomfeszítős feladatokat adott Gabi. Nem volt swing, csak emelés, cipelés, mindez iszonyúan megfeszített törzs-, comb és fenékizomzat mellett, hátraszorított vállakkal. Ma már ismét swingeltem, de csak módjával: az elején 5x10 8kg-mal, majd a végén is, az edzés részben, törzs körüli adogatással váltogatva.

Már a bevásárlókosarat is úgy cipelem, hogy figyelek a tartásomra, vállakat hátra, has/fenék befeszít és így kb. úgy nézhetek ki, mint aki becsinált, de nem zavar. Csinálja utánam akinek nem tetszik ;-)

Volt egy kis fej fölé nyomás és így sétálgatás.. na hát ez elég kemény. Itt érzem hogy sok a 8 kg, de bízom benne, hogy hozzáerősödöm. Ez sem amolyan sima kis séta, hanem kar kinyújtva, tricepsz befeszít, váll hátranyom. Kemény. Gabi jött is mellettem és várta mikor esik a golyó a fejemre :-D

Nagyon tetszik ebben a kettlebellben, hogy rettentően figyel a tartásra. Itt aki már kezd görbebottá válni, az is kiegyenesedik néhány hónap alatt. Lazítja az ízületeket, már a bemelegítésben is vannak olyan gyakorlatok, amik a kínai cirkusz gumiembereinek is feladnák a leckét :-D Na jó, annyira nem tekerjük magunkat ki, de az a kozák akármi (ha lenne kép róla, beraknám), szóval az szépen kilazít. No és persze erősít, bár mi még egyelőre nem csinálunk olyan gyakorlatokat. Az első a swing, ami úgy néz ki, mintha "csak" lóbálnánk a lábunk között és magunk előtt a golyót, pedig komoly izomfeszítő munka rejlik mögötte. Kétkezessel kezdtük, Sanyi már egykezest is csinál, de nekem az még sok(k).. mármint a derekamnak.

Szóval jóóóóóóó. Tetszik az egész. Olyannyira, hogy nem bírunk várni: megrendeljük a golyókat.

2 megjegyzés:

Gabi írta...

Jéé, blogolás folyik, tök jóó :)))
A gumicirkuszos kitétel nagyon tetszik :)
És hát nem hagyhatom, hogy teljesen dokumentáció nélkül maradjon a Kozák akármi, még ha ez nem is a teljes mutatvány, csak az első (sarok-pipálós) része :)
A 8-ashoz meg hamarabb hozzá fogsz erősödni, mint hinnéd, majd meglátod!

Betti írta...

ÖÖÖÖ... izé... megnéztem a videót és asszem egyelőre maradok a pipálgatásnál without kettlebells... ;-D