2009. május 29., péntek

Felszívtam magam


Voltunk ma Gabinál. Nem edzettünk, csak visszamérte az FMS-t. Alapjában véve egy ponttal több lett volna (18), ha nem lett volna két 3 pontos is fájdalom miatt 0... A vállam és a derekam fájt, így azokra nem kaptam pontot. Pedig a vállmobilitás nagyon sokat javult, bár azt hiszem a múltkor is 3-3 lett talán, de a távolság nagyobb volt.
Na, a fekvőtámasz most sem ment ki, de megindult és ez borzasztó nagy haladás!!! Én úgy éreztem hogy kb. fél centit tudtam magam megemelni, de Sanyi azt mondja volt az 4 cm is. Mindegy, a lényeg, hogy a törzserő megvan hozzá és ezt Gabi is beírta a lapra. A karban nincs erő és most erre kell gyúrni. Vazze.
Vállstabilizáló gyakorlatokat kaptam itthoni gyakorlásra, de természetesen a törzserőt sem hanyagolom.
Na és hogy min szívtam fel magam? Nos, Gabi még az elején azokkal az összeszűkített szemeivel rámnézett és megkérdezte, hogy "te meg punnyadsz otthon?".. hááááááát most erre mit mondjak... "méghogy én?!" :-D
Tény, hogy az utóbbi időben nem volt felépített koncepcióm, sőt a szerdát meg sem említettem, mert csak lementem és kb. fél óra után már jöttem is haza.. semmi motiváció, semmi kraft. Igaz, hogy délután sokkolt a hír, hogy Rékát nem abba az oviba vették fel, ahová szerettük volna. Hűűűűűűű ha ez sokkol, mi lesz a sulival?! Na mindegy, túl vagyok rajta, szépen a jó oldalát néztem, és tudom hogy nincsenek véletlenek.. neki valamiért oda kell járnia és nem csak azért mert odairányítottak.
Na de mit is kezdtem el írsogálni? Hát a szívást, ami fel. Ugyebár.
Ma este kimentem edzeni azéris és ilyeneket csináltam azéris:

    1. MP@12 3-3, 3-3, 3-3
    2. Húzódzkodás gumiszalaggal3,3,3
    3. Felhúzás@16 5,5,5
    4. Evezés@16 10,10,10
    5. Kitartásos guggolás @125,5,5
    6. Hídtartás30mp, 30mp, 30mp
    Az egyes gyakorlatokat nem egyszerre csináltam meg, hanem 3 körben egymás után.
    A nyomásoknál muszáj megjegyezni, hogy az elsőnél 1 push press volt, a többi mp; a másodiknál már talán 1-2 push press, a harmadik pedig végig push press volt... Nem baj, azért volt jópár mp is.

    7. Fűrészelős nyomás járva/kétkezes swing 20mp munka - 10mp pihenő és mindez 2 db 8 kg-os golyóval, összesen 8 kör. Fú, ez brutál volt. A végén már a birodalmi lépegető mozgása légiesnek tűnt hozzám képest.

Jajj nem is mondom, hogy a teremben volt egy lányka. Hótvékony, de fogyni akar... na mindegy, ő tudja. Mindenesetre edzőt fogadott, aki a végén szépen ráállította a futógépre egy kis semmirevaló lassú sétára. Ezt is ők tudják. A lényeg, hogy megyek vissza az első húzódzkodás után a kis terembe és a csaj megdicsért, hogy hú, meg há, milyen jól csináltam. Felhívtam a figyelmét a bazivastag gumiszalagra, de azért hízott a májam, hogy végre egy nő meg meri dicsérni amit csinálok..
A másik meg, hogy kozmetikus kínzott ma egy kicsit: gyantázással. Nyár, meleg, fürdőruha, stb ugye... na ő is megjegyezte, hogy a combom sokkal feszesebb, a puklik eltűntek, a fenekem megemelkedett. Fogytam is már kb. 5 kg-ot mióta a nem létező epehólyag görcs rám hozta a frászt, ami azóta sem ismétlődött szerencsére, de a kajára jobban odafigyelek és lám van eredménye...
Gratulálok nekem.

Amúgy izé... ez most jó ezdés volt? He? :-)

4 megjegyzés:

erdodim írta...

Gratulálok, Elvtársnő! :-)
A derekadra ajánlom a szélmalmot, meg az odafigyelést a farizom feszülésére a nyomásoknál.

Üdv

Misi

Betti írta...

Köszi Misi :-)

A derekam összetettebb probléma. Mivel törzsileg nagyon sokat erősödtem, Gabi úgy gondolja, hogy fentről jön a baj: rossz tartásból adódik, magyarul a púposságból. Mindenesetre folytatjuk a "vuduzást" felülről és meglátjuk. De a törzserő gyakorlatokat sem hagyom abba :-)

B'

Papucs orrán Pamutbojt írta...

én is gratulálok!!ezerrel!!!!
Indián fedőneved melyik legyen?
a, Darázs Derék
b, Feszes Fenék
? :-))

Betti írta...

:-))))
inkább a darázs derék, mert a feszes fenéktől még olyan messze állok, mint Spongyabob Hasselhoftól... izé.. vagy ő pont hogy közel állt hozzá? :-D

Haladok, haladgatok a magam szintjén, ami tök jó lenne, ha most nem lennék nyakig taknyos. Bár már kifele megyek belőle, de a héten még nem csináltam edzésnek mondható műveletet. Talán ma és talán itthon.. fel van szerelve a gyűrű a gyerekeknek: kis invertált evezés a terv, meg hídtartások, meg lapockára valami.